Auto Rijbewijs halen

Vraag je kennismakingsles aan!

VEILIGE BESTUURDER VIA DE WEERD

Tijdens de kennismakingsles stap je uiteraard al zelf achter het stuur. Dit gaat onder begeleiding van de instructeur en stap voor stap, het moet tenslotte een leuke ervaring zijn! Nadat je gereden hebt wordt duidelijk uitgelegd wat je kan verwachten van de rijopleiding. Daarna kun je kiezen uit een pakket wat bij je past zodat je weet je waar je aan toe bent. Uiteraard gaat dit indien gewenst ook in overleg met je ouders. Het doel van De Weerd is om je een rijopleiding aan te bieden waarin we je opleiden tot een veilige bestuurder! Daarbij moet het leuk zijn en moet je jezelf op je gemak voelen.

Een rijles duurt 50 minuten en wij plannen 2 rijlessen achter elkaar zodat je per keer 100 minuten les krijgt. Dit is nodig om alle verkeerssituaties goed te kunnen oefenen, maar het is ook weer niet te lang zodat je je goed kan blijven concentreren. Is dit toch een probleem, dan kan er in overleg 1 les per keer ingepland worden.

DRI-VR

Nieuw bij De Weerd is het gebruik van DRI-VR. Rijlessen volg je daardoor niet alleen meer in de auto, maar ook met Virtual Reality. Dit is geen computerspelletje maar is een bewezen lesmethode wat er aan bijdraagt om je een veiligere bestuurder te maken. Door Virtual Reality doe je levensechte rijervaring op met de meest risicovolle situaties. Je beleeft ze echter thuis op de bank. Zo krijg je meer mee in korte tijd en kun je op een veilige manier, onveilige situaties oefenen. Kijk voor meer informatie op www.dri-vr.nl.

AUTORIJBEWIJS B THEORIEOPLEIDING
Om praktijkexamen te kunnen doen voor de rijopleiding categorie B heb je een theoriecertificaat categorie B nodig. Het praktijkexamen kan zonder dit certificaat wel aangevraagd worden maar ons advies is om het theoretische deel zo snel mogelijk af te ronden om onnodige vertraging van je opleiding te voorkomen.
GEZONDHEIDSVERKLARING
Wanneer je je autorijbewijs B halen wilt, moet er naast het theoriecertificaat ook een gezondheidsverklaring ingevuld worden op www.cbr.nl om een examen aan te kunnen vragen. Ons advies is om dit ook zo snel mogelijk te regelen zodat vertraging van je opleiding wordt voorkomen.
AUTORIJBEWIJS B PROEFLES
Om een indicatie te verkrijgen van het aantal benodigde rijlessen begin je met een proefles.
Deze proefles bestaat uit een intakegesprek, een rijles en een eindgesprek, waarna het lespakket vastgesteld wordt. De proefles voor de auto is gratis.

TUSSEN TIJDSE TOETS (TTT)
Het is mogelijk om tijdens jouw autorijbewijs B opleidingeen Tussen Tijdse Toets (TTT) af te laten nemen door het CBR. Het voordeel is dat je vast kunt wennen aan het fenomeen examen én je een vrijstelling kunt behalen voor de bijzondere verrichtingen tijdens het examen.
OVERDAG LESSEN
Ons advies is om zoveel mogelijk overdag de rijlessen in te plannen. Het praktijkexamen voor het autorijbewijs B wordt ook overdag afgenomen en het is dan aanzienlijk drukker in het verkeer dan in de avonden.

Reserveer je kennismakingsles voor de auto:

Kies de omgeving welke voor jou het makkelijkste is en reserveer direct!

2TODRIVE: STARTEN MET JE AUTORIJBEWIJS B HALEN VANAF 16,5 JAAR!

Met 2toDrive kun je als 17-jarige rijervaring opdoen onder begeleiding van een coach. Dankzij deze coach, die je zelf uitkiest, leer je alvast  om lastige situaties in het verkeer beter in te schatten.

Wat 2toDrive verder inhoudt:

  • Vanaf 16 jaar mag je je theorie-examen afleggen
  • Vanaf 16,5 jaar mag je praktijklessen volgen
  • Vanaf 17 jaar mag je het praktijkexamen afleggen
  • Tot je 18e mag je alvast begeleid autorijden, en vanaf je 18e zelfstandig!

Meer informatie over je autorijbewijs B halen vanaf 16,5 vind je op www.2todrive.nl

HEB JE EEN VRAAG WAARMEE WE JE KUNNEN HELPEN?

11 + 7 =

Stel je vraag

085 – 073 24 00
info@deweerd.nl

Kayersdijk 141 C
7332 AP Apeldoorn

Hoofdstraat 185
8162 AH EPE

Eerdelaan 6
8043 RR Zwolle